Kan je puistjes krijgen van gezichtsreinigers?

‘’Ik weet echt al hoe ik mijn gezicht schoon maak!’’ Denk je misschien? Maar veel mensen weten niet hoe ze hun gezicht moeten reinigen. Ze gebruiken een reiniger die lekker schuimt en een schoon gevoel geeft. Dat je huid strak staat van het reinigen. Maar eigenlijk maak je je gezicht alleen maar gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Je gezicht word vetter en word gevoeliger voor puistjes.

Als je zo’n reiniger in huis bezit raad ik je eigenlijk aan om met je schuimende reiniger naar de prullenbak te lopen en die daarin te gooien! of om het te gebruiken voor een lichaamsreiniger. Maar alsjeblieft niet op je gezicht gebruiken!

Wat er gebeurd bij een harde reiniger is dat je gezicht kleine miniscule barstjes krijgt waardoor bacteriën die op je huid liggen de kans krijgen om je huid binnen te dringen. Waardoor er meer kans is dat je de volgende dag wakker word met puistjes op je gezicht.

Uitdrogende reiniger = meer bacteriën = meer last van een gevoelige huid = meer acne.

Als voorbeeld, spreid je vingers voor je uit. Dit moet je huid voorstellen. Er ontstaan gaten. De bacteriën gaan zo door de gaten heen. Een uitdrogende reiniger zorgt voor waterverlies en voor een uitgedroogde huid.

Daarom wil je een lage ph reiniger gebruiken om de huidlaag te beschermen tegen de bacteriën en invloeden van buitenaf. Die huidlaag word ook wel zuur mantel genoemd. het bestaat uit zweet, talg en natuurlijke oliën. Het is een beschermlaag. Zie het als een soldaat die je huid beschermt tegen die bacteriën. Een gezonde huid bestaat uit een ph waarde tussen 4.5/6.2. En die wil je dan ook behouden!

Ingrediënten zoals Parfum, Alcohol, Sodium lauryl sulfaat, Tea tree olie etc. wil je het liefst niet terug vinden in je gezichtsreiniger. Reinigers die speciaal voor acne huiden zijn gemaakt wil je eigenlijk ook vermijden. Vaak zijn die juist heel uitdrogend. Reinigers zoal balsems en oliën zijn degene waar je naar opzoek moet!

Gebruik jij al de goeie reiniger voor jou huid? Welke raad jij aan? 

LFS, Liza

Geef een reactie