Clinique Take the day off Balm Review

Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe gezichtsverzorging. Iedereen weet tegenwoordig dat het goed is om je gezicht te reinigen ook al draag je geen make up. De clinique Take the day of balm kocht ik nadat ik de reiniger voorbij zag komen op een paar blogs. Ik werd nieuwsgierig en schafte de reiniger zelf aan en testte het uit!

De Reiniger zit in een pot dus is het belangrijk om je handen elke keer te wassen als je de balsem wilt gebruiken. Mijn voorkeur is eigenlijk een fles/pomp verpakking aangezien ik het een beetje een gehannes (is dit een woord?) vindt om mijn handen te wassen. Call me lazy.

Ethylhexyl Palmitate:

Mengsel van een vetalcohol en palminitezuur dat functioneert al een verzachtend middel.

Carthamus Tinctorius  (safflower) Seed oil: 

Een verzachtende plantaardige olie. Saffloer zaad olie bevat heilzame vetzuren. (linoleenzuur) die kunnen helpen met een droge huid

Caprylic/Capric Triglyceride: 

Afgeleid van kokosolie en glycerine, wordt het beschouwd als een uitstekende verzachtende en huid-aanvullend ingrediënt. Functioneert als verdikkingsmiddel maar zijn belangrijkste taak is om te hydrateren.

Sorbeth-30 Tetraoleate:

Emulgator

Polyethylene: 

bindmiddel, verdikkingsmiddel en filmvormend middel in moisturizers.

Peg-5 Glyceryl triisostearate:

Emulgator

Water:

Moet ik hier nog wat uitleggen? 😀

Tocopherol:

Vitamine E

Phenoxyethanol:

Een Conserveringsmiddel


De ingrediënten lijst is heel kort. Kijk. Daar houden we van. Er zit geen parfum en geen alcohol in. En als je minerale olies ook vermijd zit je helemaal goed. Verder bevalt het verdikkingsmiddelen, verzachtende middelen, en wat conserveringsmiddelen. Dus een dikke prima.

Zodra je een likje balsem uit de pot haalt en op je nog niet natte gezicht wilt smeren word het een vloeibare olie. Het doet mij denken aan de textuur van coconut olie. Je hoeft niet aan je gezicht te trekken als je het over je gezicht masseert. De balsem zorgt er voor dat al mijn make up van die dag er af is. Mijn gezicht voelt schoon maar niet trekkerig of geïrriteerd aan. Ik ben fan!

img_4670

De balsem kost 32 euro. Dat vind ik een mooie prijs voor zo’n fijn product. Ik doe er zelf ongeveer 4 maanden mee. Ik heb zoals je ziet mijn tweede pot al aangeschaft.

Hebben jullie nog suggesties naar een goede reiniger en je vind dat ik die moet uitproberen? Laat het voor al achter in de reactie! ik ben benieuwd.

Liefs, Liza

Geef een reactie