Clinique pore refining solutions charcoal mask

Als ik aan gezichtsmaskers denk, denk ik aan ontspanning. Even een momentje voor jezelf. Nu het eerder donker wordt heb ik daar veel meer behoefte aan. En aangezien ik daar niet heel goed in ben besloot ik dit masker te kopen als een reminder! doendoendoen. Een aantal jaar geleden gebruikte ik veel van die zakjes die je éénmalig kan gebruiken. Daar ben ik uiteindelijk mee gestopt omdat ik meer het gevoel had dat het mijn gevoelige huidje irriteerde dan dat het iets toevoegde.

Eindelijk na die tijd heb ik masker van Clinique aangeschaft. Namelijk de Clinique pore refining solutions charcoal mask. Een hele mond vol.  Je betaalt 27.95 voor 100 ml.

Dit zegt Clinique erover:

Clinique’s eerste houtskool masker combineert een aantal werkzame kleisoorten met houtskoolpoeder voor een product dat de huid direct matteert en ontgift door haar te ontdoen van vuil en onzuiverheden. 

De formule werd zo ontworpen dat hij mild maar effectief is, met een uitgebalanceerde mix van talgabsorberende kleisoorten en houtskool, die samen met hyaluronzuur zorgt voor prettig zachte huid, zonder trekkerig gevoel. Verkleint de zichtbaarheid van poriën, vermindert glim en geeft de huid een schoon en fris gevoel.

Dat klinkt goed! Het laatste wat ik wil is een geirriteerde huid. Laten we een kijk nemen in de ingrediëntenlijst.

Water / Kaolin / Butylene Glycol / Bentonite / Montmorillonite / Polysorbate 20 / PEG-100 Stearate / Glycerin / Charcoal Powder / Laminaria Saccharina Extract / Caffeine / Lecithin / Sucrose / Propylene Glycol Laurate / Ethylhexyl Glycerin / Caprylyl Glycol / Propylene Glycol Stearate / Sodium Hyaluronate / Dimethicone / Sorbitan Laurate / PEG – 150 Distearate / Hexylene Glycol / Xanthan Gum / Galactoarabinan / Disodium EDTA / Phenoxyethanol / Iron Oxides

 

Kaolin & Bentonite zijn allebei natuurlijke kleien. Deze werken beide reinigend. Cafeïne, sucrose en hyaluronzuur (Sodium Hyaluronate) maken de huid zacht en glad. Charcoal Powder (houtskoolpoeder) trekt vetten en fijne stof uit de huid en houdt de huid fris en schoon. Montmorillonite is een kleisoort die rijk is aan mineralen en trekt stoffen aan die de poriën kunnen verstoppen. Laminaria Saccharina Extract is een algenextract die opstapelingen van talg in de poriën tegen gaan. Galactoarabinan verkregen uit naaldbomen. Het reguleert vochtverlies en beschermt de huid tegen de inwerking van vrije radicalen die vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Iron Oxides voegt pigmentkleur toe aan het product en is geschikt voor extreem gevoelige huidjes. Dimethicone heeft de eigenschap dat het een dunne film legt op de huid, beschermt niet alleen de huid maar zorgt dat de werkstoffen niet vervliegen maar daar waar ze hun werk moeten doen blijven zitten. Geeft een zacht&glas gevoel aan de huid

Verder zitten er zachte alcoholen, bindmiddelen en vochtvasthoudende middelen in. Er zit wel Phenoxyethanol in maar die staat helemaal onderin de lijst dus ik ga er niet vanuit dat het de huid zal irriteren omdat je het masker er toch van afwast. Dat ziet er goed uit! Ik kan met een goed gevoel dit masker gebruiken.

 

Het masker heeft een fijne textuur en smeert makkelijk op de huid. Je kan beter niet bij iemand in de buurt zitten want je moet geheid lachen want het ziet er een beetje gek uit en dat gaat natuurlijk helemaal niet! Na een minuutje of 7 is het masker hard geworden en kan je dus bijna niet praten. Het masker verwijder je met wat water. Mijn huid voelt schoon en fris aan maar niet uitgedroogd of trekkig. Mijn poriën zijn minder duidelijk en mijn huid voelt zacht aan. Natuurlijk zijn al deze effecten tijdelijk maar ik zal proberen vaker een momentje voor mijzelf te nemen en daar helpt dit masker bij!

Je kan de Clinique pore refining solutions charcoal mask kopen bij bekende parfumeries voor 27.95.

Heb jij een gezichtsmasker die ik moét proberen? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie