La Roche Posay effaclar duo + , review

Ik was op zoek naar een nieuwe dagcrème want mijn oude was bijna op. Ik kon maar geen crème vinden die ik wilde hebben en wilde even geen 50 euro uitgeven aan een dagcrème want als student wil je soms gewoon niet zoveel kwijt zijn daaraan. Zo kwam ik terecht bij mijn oude geliefde effaclar duo +. La roche posay heb ik leren kennen door mijn huidtherapeut. Toen mijn acne heel erg was gebruikte ik de producten La Roche Posay heel veel. Ik miste de producten en schaf twee producten aan. Namelijk de effaclar duo + aan en de cicaplast balsem b5. En review vandaag de effaclar duo +.

La roche posay heeft heel veel categorieën voor de huid. Zo is er voor ieder wat! Zo kan je denken aan: Toleriane, Rosaliac, Redermic, Effalar, Cicaplast. Deze hebben verschillende functie’s voor wat jou huid nodig heeft. ideaal!

Dit is wat La toch posay over het product zegt:

‘’corrigerende en diepreinigende verzorging tegen onzuiverheden, anti-litteken. Verwijdert ernstige onzuiverheden, opent verstopte poriën en helpt het verschijnen van littekens voorkomen.’’

Na 24 uur: de onzuiverheden worden zichtbaar minder rood

Na 8 dagen: de onzuiverheden verminderen duidelijk

Na 4 weken: de poriën zijn niet meer verstopt, de huidkorrel is fijner, het glimmen en de vette zones worden gereguleerd.’’

‘’Verwijdert ernstige onzuiverheden’’  Dat wil ik, graag!! Nu geloof ik niet zo in de ”na 24 uur” beloftes. En vind het een beetje ongeloofwaardig klinken. Dus ik ben benieuwd.

2

De verpakking is een tube met een tuutje aan het eind. Heel hygiënisch en je kan goed alles uit de pakking halen, de tube ligt fijn in de hand. de dagcrème heeft meer een gel textuur dan een crème dus ideaal als je last hebt van een vettige huid. Ik krijg zelf bij een te vette crème een heel naar gevoel omdat ik dan denk dat mijn huid helemaal verstopt raakt en mijn acne verergerd. Bij deze crème heb ik dat niet.

Dit zijn de ingrediënten:

AQUA / WATER, GLYCERIN, DIMETHICONE, ISOCETYL STEARATE, NIACINAMIDE, ISOPROPYL LAUROYL, SARCOSINATE, SILICA, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL, TAURATE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, ZINC PCA, GLYCERYL STEARATE SE, ISOHEXADECANE, SODIUM HYDROXIDE, MYRISTYL MYRISTATE, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, NYLON-12, POLOXAMER 338, LINOLEIC ACID, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID. CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, POLYSORBATE 80, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, SALICYLIC ACID, PIROCTONE OLAMINE, PARFUM / FRAGRANCE

Effaclar duo + bevat wel parfum, wat ik een beetje jammer vind. De geur is duidelijk aanwezig en had ik liever niet gezien. Wel staat parfum helemaal onderaan de lijst dus als je niet zo’n gevoelige huid hebt zal je daar weinig last van krijgen. Vermijd je parfum liever helemaal? Dan is er vast een ander product uit de grote selectie van La Roche Posay.

Piroctone olamine verminderd de celverdeling, salicylic acid zorgt voor het verbeteren van de droge/beschadigde huid en is een anti inflammatoire. Linoleic acid is een linolzuur en wordt gebruikt voor anti flammatoire, acne reductie en vochtretentie eigenschappen. Zink PCA verminderd de roodheid,irritatie en vettigheid door acne. Niacinamide verminderd fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie.

Klinkt goed toch!?

img_4963

Ik gebruik deze crème nu alweer een tijdje en hij bevalt goed. Mijn hyperpigmentatie word inderdaad aanzienlijk minder en mijn huid is minder vet. Maar mijn acne is niet door deze crème verdwenen. Als je last hebt van een vette huid is deze crème super. Voor een droge huid is de crème waarschijnlijk te licht van textuur.

De tube kost rond de 12 euro. Wat ik echt super vind! Een lichte dagcrème die licht, dun en razendsnel in trekt.

Heb jij een dagcrème die je geweldig vindt en die ik moét gebruiken? Laat een reactie achter!

2 thoughts on “La Roche Posay effaclar duo + , review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *