Gepest worden door acne

Soms dat typ je een verhaal en ben je er niet tevreden over. Dat had ik bij dit artikel. Steeds was ik bezig met zinnen veranderen en zinnen verwijderen. En omdat het niet perfect is zet je het niet online. Nu toch heb ik besloten het gewoon te plaatsen. Niemand is perfect!

Een aantal jaar geleden zat ik  samen in de klas met Joost die net zoals ik last had van acne. En Joost werd gepest om zijn slechte huid conditie en ik niet. Ik snapte er helemaal niks van want ik had ook erg veel last van acne. Waarom werd ik niet gepest?

Je hebt dagen dat je de deur niet uit zou willen komen omdat het je zo beïnvloed. Je hebt dagen dat je het liefst niet in de spiegel kijkt.

Als je een slechte huidconditie hebt kan je er onzeker door worden. Ik heb nu nog steeds dat ik mij verstop achter mijn haren of achter mijn grote warme sjaal. Ik laat mijn lokken voor mijn gezicht hangen zodat je mijn wangen niet ziet. Je kijkt naar beneden, je kijkt niemand aan in de ogen of je gebruikt make-up. Dit allemaal om er voor te zorgen dat mensen niet op je huid gaan letten. Je zelfbeeld daalt flink.

Ik heb zelf nooit begrepen waarom mensen werden gepest om hun huid. Laten we even voorop stellen dat pesten in elke situatie not done is. Op de werkvloer niet, op school niet, in de sportschool niet, etc. Als ik terug kon gaan naar het moment waar ik samen met Joost in de klas zat had ik er nu zeker wat van gezegd. Want hoe je er op komt om iemand belachelijk te maken over hun huid vind ik te belachelijk voor woorden.

Een huidprobleem hebben (in dit geval acne) is fysiek en mentaal onwijs pijnlijk. Je kan je vies gaan voelen omdat klasgenootjes dat van je vinden. Wat nergens op slaat want acne heeft daar helemaal niks mee te maken. Je denkt over jezelf waarom dit joú nou moet overkomen.
Laat je niet neerhalen door wat mensen zeggen. Jij daar achter het beeldscherm weet beter hoe het zit dan zij. Pesten word nooit goedgekeurd. Praat er met je docent of ouders over hoe je je er bij voelt. Ga niet te lang rommelen met producten uit de drogisterij (uit eigen ervaring) maar zoek hulp bij jou huisarts in de buurt. Die kan jou hoogstwaarschijnlijk verder helpen. Wees sterk en lief voor jezelf. <3

Liefs, Liza

2 thoughts on “Gepest worden door acne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *