Benzac Gel

Dit was volgens mij het eerste product wat ik via de huisarts kreeg tegen acne. benzoyl peroxide was toen nog niet zomaar in de winkel of zonder recept bij de apotheek te krijgen. Deze crème kan goed zijn voor puistjes omdat het de  groei van de P.acnes bacterie remt en het lost de bovenste huidlaag op. Ik zag het in de drogisterij liggen en dacht, dat komt bekend voor! En nam het mee om te testen.

Na een week de crème gebruikt te hebben zag ik direct resultaat. Elke avond voor het slapen bracht ik een heel klein laagje op mijn gezicht aan. Denk aan een hoeveelheid van erwtje per wang. Na een paar dagen werd mijn huid wel wat droger en schilferiger. Dus toen heb ik een stop van twee dagen gehouden om mijn huid te laten rusten. Ondertussen verzorgde ik mijn huid met een hele milde crème.

Ik raad je aan om Benzac 50 mg te gebruiken voor de gevoeligere huid types. De crème kan namelijk ook irriterend werken op de huid zoals:

mogelijke huidirritatie’s / allergische reactie / overgevoeligheid van de huid / jeuk / mogelijke zwellingen/ snellere verbranding / roodheid van de huid

Het kan ook gebeuren dat het de conditie van de huid juist verslechterd. Als je huid in ergere staat is kan het voorkomen dat het je acne verergerd.  Dat is misschien ook de reden waarom het vroeger bij mij niet hielp. Mijn huid was toen in een veel slechtere staat dan nu. Vandaar dat je heel voorzichtig moet zijn met de hoeveelheid. Less is more.

Ik las op internet dat het gebruik op langere termijn meer kans hebt op veroudering van de huid. Ik ben al opzoek naar een andere crème. Skinoren & treclinac gel trokken mijn aandacht wel. Iemand ervaring met deze crèmes?

Ik ben helemaal vergeten een goede before foto te maken. Omdat ik eerlijk gezegd niet had verwacht dat het zo goed zou werken! Mijn huid begint er steeds beter uit te zien. Ik ben enthousiast! Over een paar dagen zal ik een goede na foto maken om het resultaat de laten zien! Dit is een voordat ik begon aan de gel.

Heb jij ervaring met Benzac gel? 

2 thoughts on “Benzac Gel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *